Sommerudflugt til Middelfart og Fredericia

Sommerudflugt til Middelfart og Fredericia

Foreningen indbyder til: Sommerudflugt til Middelfart og Fredericia

                                            Torsdag. d. 24. august, 2017

MØDETID OG – STED: Ny Munkegade 118, ved Matematisk Institut, kl. 8.00

TILMELDINGSFRIST: Tirsdag d. 15. august. Tilmeldingen er efter først til mølle princippet.

TILMELDING: Sker ved indbetaling af kr. 310,00 senest d. 15. august  til reg.nr. 3635, kontonr. 3635 127 465.

For at vi kan identificere medlemmer, der har betalt, er det vigtigt at medlemmets fulde navn oplyses ved indbetalingen. Sker overførslen via netbank skal navnet stå FØRST under MEDDELELSER TIL MODTAGEREN. Det er ikke nødvendigt at angive formål.

AFBUD: Vær venlig at melde evt. afbud til nestor@au.dk eller tlf. 2335 1752. Hvis det sker kort tid før busafgang kan I bruge mobil 2147 3033.

PROGRAM:

  8.00 – 10.00    Afgang med bus. Morgenkaffe i parken ved keramikmuseet Clay i Middelfart.

10.00 – 12.00    Guidet rundvisning på Clay, hvor der bl.a. er en stor Axel Salto udstilling. Der vil være rundvisning i 2 hold af ca. 3 kvarter pr. hold og ca. 1 time til egen rundgang på museet.             

12.15 – 13.30     Frokostbuffet og kaffe på Restaurant ”Oven Vande” i Fredericia.

13.30 – 16.00     Vi bliver på restauranten og hører på foredrag om Fredericia ved tidligere borgmester Uffe Steiner Jensen og Kanalby-direktør Tim Andersen. Foredraget efterfølges af en tur til de nye kvarterer i byen

16.15                 Afgang mod Aarhus.

 Information om lokaliteterne:

Keramikmuseet Clay: Tidligere kaldet Grimmerhus er for et par år siden blevet udvidet med en imponerende tilbygning, så det kan rumme større udstillinger, bl. a den nævnte udstilling af Axel Salto, og også en spændende udstilling af dele fra en meget stor gave på 55.000 genstande fra Royal Scandinavia. 

Se mere på claymuseum.dk

 Fredericia under forandring: Fredericia gennemgår lige nu en massiv udvikling med et storstilet anlægsprojekt, der skal transformere byen over de næste 20-25 år. Havneområdet udbygges til en kanalby, der skal smelte sammen med den gamle fæstningsby. Centralt for indretningen af kanalbyen er, at den skal være en bydel med fokus på de mennesker, der skal bo, arbejde og leve i den.  - Det er fremtidsplaner, der kan genkendes i mange andre provinsbyer – også i Aarhus.

Før vi ser på forandringerne i Fredericia, vil der være oplæg ved:

Uffe Steiner Jensen: Uddannet civilingeniør og borgmester i Fredericia Kommune 1998 – 2009, valgt for socialdemokraterne.

Tim E. Andersen:  Projektdirektør for Fredericias ambitiøse byprojekt.